Nyheter

Hyresrätter planeras i Silverdal

Byggnadsarbetare
Sollentuna kommun har i flera år haft avtal med byggbolagen i Silverdal, JM och Skanska, om att en del av bostäderna ska vara hyresrätter. Efter dryga tio år med projektet har fortfarande inte en enda hyresrätt byggts, men nu ser det ut som om möjligheten finns.

Enligt plan så skulle kontorsfastigheter byggas på marken precis söder om Pfizers kontorsbyggnad i Silverdal. Det har också länge talats om att skapa en slags vetenskapspark i detta område. Detta visade sig inte vara möjligt då ingen efterfrågan på sådana fastigheter fanns.

Byggföretagen har dock ett krav för att de ska bygga bostäder, och det är att man ska få lov att bygga bostadshus med mer än de tre våningar som idag är tillåtna enligt detaljplanen. Detta för att de inte kan få ekonomi i projektet annars. Ordföranden för kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott, Thomas Ardenfors (M), kommenterar detta så här i lokaltidningen Mitt i Sollentuna: - ”Det blir en förhandling om vad som kan tillåtas inom detaljplanen. Jag vill inte förekomma vad det ska leda till”.

Enligt uppgift är byggbolagen beredda att börja bygga hyresrätterna inom en snar framtid.

Man kan konstatera att det i tre fall av fyra bara byggs hyresrätter i Sollentuna när man misslyckas med bostadsrätter eller kommersiella fastigheter. De enda från början planerade hyresrätterna som byggts i kommunen på senare år, är de på norra Malmvägen invid brofästet. Övriga var tänkta som bostadsrätter från början, men gick inte att sälja och köptes därför av AB Sollentunahem som gjorde dem till hyresrätter. I detta fall är det ett misslyckande med kommersiella fastigheter som eventuellt nu gör det möjligt att bygga hyresrätter.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier