Skip to main content

Nyheter

JP Mattsson – direktrapport från förbundsstämman i Visby - 1

bild

Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson är ombud på Hyresgästföreningens förbundsstämma i Visby den 13-15 juni innevarande år.

Här kommer hans första rapport om vad som beslutats på stämman.

Ny förbundsordförande vald

På lördagens eftermiddag valdes Marie Linder till ny förbundsordförande för fyra år efter Barbro Engman. Innan stämman fanns en handfull kandidater till uppdraget, men tre dagar innan stämmans öppnande fanns bara en kandidat kvar. Och det var valberedningens förslag - Marie Linder från Tyresö i Stockholm.

-”Jag tror på folkrörelsen som en förändrande kraft. Gemensamt kan vi förändra politiken. Vi ska se till så att vi får fler hyresrätter, och det ska vara hyresrätter som man har råd att bo i”, sade Marie Linder i sitt tacktal till stämman.

Barbro Engman

Höll precis innan detta skrevs ett tacktal till stämman. Vi i Sollentunaföreningen vill här framföra ett mycket speciellt tack för Barbros stöd under det turbulenta året 2012 då föreningen var i en mycket allvarlig konflikt med regionen. Bra jobbat Barbro!

 

Förbundsstyrelsen

Region Stockholms ordförande Greger Björkegren blev inte vald till förbundsstyrelsen. Det kan sägas vara en gammal kultur att region Stockholms ordförande också ska vara förbundsstyrelseledamot. Men så blev det inte denna gång.

Den nya förbundsstyrelsen:

Hans Eklund

Bengt Svensson

Clara Lindholm (Stockholm)

Bo Nilsson

Björn Johansson

Alaa Idris

Martina Enghardt

Jan Andersson

Anna-Lena Barth

Linda Käck

Ersättare:

Helena Frisk

Jens Nilsson

Ulf Danielsson

Undersökning bland stämmodelegaterna

4 procent av stämmodelegaterna tycker de årliga hyreshöjningarna är viktigt att hålla tillbaka.

7 procent tycker det är viktigt att hyreshöjningarna blir så låga som möjligt efter omfattande upprustningar.

39 procent svarar inte på vilket som är den viktigaste frågan för Hyresgästföreningen att driva i framtiden.

Den fråga som är absolut viktigast för den nya ordföranden att driva är byggandet av nya hyresrätter, anser stämmodelegaterna.

38 procent av stämmodelegaterna uppger att de kommer att rösta på socialdemokraterna i höst. 40 procent vill inte uppge vilket parti de tänker rösta på.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .