Nyheter

Intressant rapport: Bostäder i hela Sverige

Hela Sverige ska leva
Riksorganisationen Hela Sverige ska leva publicerade i början av december en intressant rapport om bostadsproblematiken.

Hela Sverige ska leva relaterar till Boverkets rapporter om bostadsbristen, men har ett alldeles eget fokus. Bland annat har man utvecklat en metod för att fånga upp det lokala bostadsbehovet på små orter, vilket missas i Boverkets och länsstyrelsernas bostadsmarknadsanalyser.

Metoden har testats på orter med färre än 3 000 invånare i Sörmland, och visar att dessa orter har ett behov om 10-30 bostäder per ort. Om man räknar samman alla orter med färre än 3 000 invånare i hela Sverige, så utgör bara det en brist om cirka 70 000 bostäder. En bostadsbrist som inte framkommer i Boverkets och länsstyrelsernas analyser.

Rapporten behandlar också hur man vill bo (glesbygd – storstad), hur många grannar man vill ha, var det finns tomma bostäder, var nybyggnationen sker, lånemöjligheter och vart politikerna satsar på att bygga bostäder.

Läs rapporten:  https://helasverige.se/fileadmin/user_upload/Kansli/pdf/Balansrapport_7_Helasverigeskaleva_webb.pdf.

Hela Sveriges balansrapporter

Är en serie kortrapporter som ges ut av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Syftet är att belysa balansen mellan land och stad inom olika områden.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier