Nyheter

JP Mattsson – direktrapport från förbundsstämman i Visby - 2

GetAttachment4
Vi förlorade kampen om motion nummer 1. Den handlade om att vi skulle gå ifrån att ha samma organisationsnummer för hela organisationen. Som det är nu har förbundet, de 18 regionerna samt hundratals föreningar och tusentals LH samma organisationsnummer.

Det tycker inte jag är någon bra lösning. Tyvärr tyckte stämman det – återigen, ty denna fråga har varit uppe tidigare – 120 ombud röstade för att bevara det som det är, och 30 emot. Vi får se vad nästa stämma tycker om detta, för frågan kommer självklart att komma upp igen.

Stämman ville inte heller vara med på att vår förening ska ställa upp med juridisk hjälp vid ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Stämman beslutade med 112 röster för (och 47 mot) att inte bistå med juridisk hjälp, vilket innebär att ett stort antal hyresgäster kommer att hamna i kläm när de vill överklaga fusk och annat vid ombildningar.

På den positiva sidan kan räknas att stämman beslutade sig för, trots förbundsstyrelsens ogillande, att driva frågan om rätt till tjänstledighet för förtroendevalda inom Hyresgästföreningen.

Jan Peter Mattsson i Visby

Ordförande för Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier