Nyheter

Kommunen säger nej till Hyresgästföreningens vädjan

Sollentuna kommunhus Wiki
Hyresgästföreningen Sollentuna vädjade till kommunen om att hyrorna i Sollentunahem inte ska höjas på grund av coronapandemin. Svaret blev nej.

För en tid sedan skickade Hyresgästföreningen Sollentuna en vädjan till den politiska majoriteten som gick ut på att ge Sollentunahem direktiv om att avstå hyreshöjningar genom att tillfälligt ta bort avkastningskraven.

Läs Hyresgästföreningens brev till kommunen: https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/ge-stoed-till-hyresgaesterna-i-en-svar-tid.

Den politiska majoriteten har nu svarat nej till denna vädjan.

Så här svarar majoriteten:

Det ekonomiska läget i Sollentuna, Sverige och världen är för närvarande unikt. COVID-19 har slagit hårt mot både privatpersoner och företag i Sollentuna. Vi ser kontinuerligt över våra verksamheter för att hjälpa de som drabbas av COVID-19 och dess ekonomiska effekter.

Idag är det inte möjligt att behandla våra hyresgäster på ett annat sätt än personer som bor i det privata beståndet. Om vi skulle gå in och detaljstyra allmännyttan skulle det skapa en märklig situation på hyresmarknaden med orättvisa hyresskillnader beroende på vilken hyresvärd du har. Sollentuna är en kommun som likt alla andra fastighetsägare måste förhålla sig till de lagar och regler som finns och i Sverige har vi redan reglerade hyror.

Det finns också tydliga långsiktiga risker med att försvaga ekonomin för kommunens allmännytta då det kan komma att skjuta välbehövligt underhåll på framtiden. Sollentuna är en kommun som alltid kommer att värna om sina hyresgäster och vi vill se till att vårt hyresbestånd håller en hög klass både idag och i framtiden. Genom noga förvaltad ekonomi säkerställer vi att kommunens hyresgäster får hög kvalitet på sina hyresrätter.


Med vänlig hälsning

Henrik Thunes (M)
Anna-Lena Johansson (L)
Carlos Romeros (KD)
Jonas Riedel (C)

Tidningen Mitt i Sollentuna har uppmärksammat detta: https://www.mitti.se/nyheter/hyresgastforeningen-i-sollentuna-vadjar-om-frysta-hyror-2021/reptjl!FXAkoMdrDOx9X7JQCkS5Zw/.

Thomas Axelsson
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier