Nyheter

Lokala Hyresgästföreningen mötte arga hyresgäster i Edsberg

Esset 1
Torsdagen den 3 september höll Hyresgästföreningen Centrala Edsberg ett möte med de hyresgäster som drabbats av byggbullret vid Ribbings väg. Här berättar Edsbergsbon Johan Flyckt om mötet.

Vi visste att irritationen var stor mot Sollentunahem och deras inkompetens och ignorans i samband med nybygget vid Rösjöskolan. Hyresgästerna kom man ur huse och vi var upp emot 50 personer på mötet. Hyresgästerna vittnade om ett stort lidande i samband med sprängningar, lastbilstrafik och borrande.

Det handlar om stora sprickor i trapphus, lampor som tänds och släcks i samband med sprängningar och tavlor som faller ner från väggarna. Men även om allvarligare saker som sömnproblem och psykisk ohälsa. En kvinna berättade med tårar i ögonen att hon bara väntar på signalen för nästa smäll. Till det kan läggas hyresgäster som jobbar natt och inte fått något evakueringsalternativ samt hyresgäster som tvingas försöka jobba hemifrån i Coronatider.

Esset 2
Sussie Forslin är en av de arga hyresgästerna som försökt göra någonting. Hon visade upp oändliga mailtrådar där hon försökt kommunicera med Sollentunahem men endast mötts av ett stort jävla Jassså!? Hon blir svart i ögonen när hon beskriver projektledaren för bygget. Till Sussie har hon bland annat sagt att ”-Barn inte får leka i lekparken utan målsman, att om någon hyresgäst kör på lekande barn vid den provisoriska vägen mellan huskropp och lekpark så har man kört för fort”.

En rolig del är att en av hyresgästerna är Rolf Edberg tidigare chef på Sollentunahem i 32 år. Han har bland annat lyckats bygga Drevkarlsstigen 8-10 och hela Armborstvägen utan klagomål för 25-30 år sedan. Tvärtom använde han tillfället för ett samarbete med de boende som utmynnade i ett Bry dig om stipendium som levde i ca 10 år. När han kom hem från landet visade det sig att han inte kom i in i garaget. Två dagar senare skickade Sollentunahem ut ett brev som berättade att han inte kom in i garaget.

Nu är det bestämt att vi ska hålla kontakt framåt och jobba vidare för att kräva hyresreduktion för de drabbade. Om vi lyckas är långt ifrån säkert men det är en hederssak.

Johan Flyckt
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier