Nyheter

Lyckad LH-konferens den 19 september

Lh konf 2015 1
Lördagen den 19 september mötte 22 förtroendevalda från de lokala föreningarna upp till LH-konferens på Scandic Star Hotel i Tureberg. Resultat: nya idéer och inspiration som gör det möjligt att utveckla verksamheten – med allt vad det innebär – i Sollentuna.

På konferensen medverkade Alexandra Dannelöv och Salan Ahlgren från Hyresgästföreningen region Stockholm. Salan genomförde en nyttig genomgång av Hyresgästföreningens intranät BOSSE, som är ett bra verktyg för föreningarnas verksamhet. Föreningsstyrelsen kommer nu att börja använda systemet på allvar i sitt arbete.
LH konf 2015 4

Föreningsstyrelseledamoten Janet Sibose från Rotebro gick igenom Boinflytandekommitténs (BIK) arbete. Sedan en tid hålls ordförandekonferenser för de lokala föreningarnas ordförande innan BIK:s möten i syfte att ge de lokala föreningarna ett större inflytande i kommittén. Dessa ordförandekonferenser fungerar bra, och kommer därför att fortsätta att hållas.

Ordföranden för den lokala föreningen Turemalm, Tahir Qureshi, redovisade föreningens visioner för framtiden, vilket inspirerade de förtroendevalda från andra föreningar.

Arne Lovén redovisade den lokala föreningen Rotsunda Ängars breda verksamhet, vilket också inspirerade andra.
LH konf 2015 3

Man kan utifrån konferensen konstatera att stämningen i Sollentunaföreningen är god och att de förtroendevalda har framtidsvisioner.

-          ”Konflikten med den gamla regionsstyrelsen 2012 tog det mesta av vår energi då, och flera år därefter. Nu har vi återvunnit energin och kan se utvecklingsmöjligheter för vår förening. Det känns bra”, säger Sollentunaföreningens ordförande Jan-Peter Mattsson.

Ovanpå detta så ökar Sollentunaföreningen stadigt i medlemsantal sedan ungefär ett år tillbaka. Vilket också ger energi och framtidsvisioner.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier