Nyheter

Maria Stockhaus (M) v/s Hyresgästföreningen Sollentuna

Stockhaus riksdagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Riksdagen

Maria Stockhaus – moderat riksdagsledamot, fullmäktigeledamot i Sollentuna och därutöver styrelseordförande för AB Sollentunahem – har uppenbara problem med att Hyresgästföreningen ens finns. Vi förklarar läget i denna artikel.

I ett uttalande på Facebook skriver Maria Stockhaus att ”Hyresgästföreningen rimligen borde vara opolitisk”. Detta mot bakgrund av att Hyresgästföreningen har lierat sig med oppositionspartierna (MP), (S), (Sollentunapartiet) och (V) – som också är emot Sollentunahemsaffären. Det är mer än märkligt att en heltidspolitiker som till och med sitter i riksdagen, inte förstår skillnaden mellan en partipolitiskt obunden ideell förening och en bostadspolitiskt aktiv förening. Dessutom har inte Stockhaus med att göra vad Hyresgästföreningen gör, ty denna förening är helt fri och ideell, och låter sig inte påverkas av politiker. Av någon färg alls.

Tyvärr så räcker det inte med denna dumhet.

Stockhaus menar vidare att Hyresgästföreningens seminarium om Sollentunahemsaffären den 30 november ”visade en ensidig bild för hyresgästerna”. Om nu detta är så viktigt, varför var inte Maria Stockhaus själv – och andra moderater – samt (L) och (KD) med på detta seminarium? Det fanns ingenting som hindrade. Det var bara att kliva in på mötet. Men det var inte intressant för dessa partier att göra det. De vill bara få igenom sitt förslag utan att det låter för mycket. De vill inte ha någon uppmärksamhet kring Sollentunahemsaffären. Detta gör ju Maria Stockhaus kritik ännu mer dum.

Och nu kommer det bästa. Hyresgästföreningen bjöd in Moderaterna (och Stockhaus personligen!), Liberalerna och Kristdemokraterna till en bostadspolitisk debatt den 12 december. Alla, inklusive Stockhaus, avböjde. Så – när man blir inbjuden så vill man inte! Uppmärksamhet om dåliga förslag är ju som lite besvärligt.

Eller hur, Maria Stockhaus?

Till detta måste veckans kuggfråga läggas – när bjöd Maria Stockhaus parti moderaterna senast in Hyresgästföreningen till diskussioner om bostadspolitiken???

 

PS. Svar på kuggfrågan: Det har aldrig hänt! DS.

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier