Nyheter

Så här tycker hyresgästen Lars Vestberg om Sollentunahemsaffären

Bild 009
I vår namninsamling mot förslaget om Sollentunahemsaffären, så dyker det upp en hel del sköna kommentarer. Här är Lars Vestbergs kommentarer.

Hur många lägenheter får man för två miljarder kronor? Ganska många skulle jag tro, rentav 1500 stycken eller mer, men kanske har Moderaterna med stödpartier något annat sätt att räkna?
 
Trots att Sollentunahem har egna pengar i kassan vill dessa partier M, L och KD (Nya alliansen) med C som stöd, att Sollentunahem skall sälja 2000 lägenheter med relativt låg hyra för att kunna bygga 1500 nya lägenheter. Sollentunahem har egna pengar, de behöver inte sälja några lägenheter! Det verkar vara som Peps (musikern Peps Persson: reds anmärkning) sjunger, ” falsk matematik”
 
Att dela Sollentunahem i två delar görs bara för att kunna ”plundra” bolaget på pengar, inte olagligt men ändå moraliskt tvivelaktigt. Vad KD som har etik och moral på programmet säger om detta vet jag inte men kanske kan man skönja en viss moralisk uppluckring.
 
Den moderatledda alliansen har annars en historia av att misshushålla med skattebetalarnas resurser
 
I Stockholms stad såldes lägenheterna i allmännyttan 3 miljarder för billigt (källa Gabrielle Larsson och Ingel Petré, Uppsala universitet)
 
Vad avtalen kring nya Karolinska sjukhuset kommer att kosta oss skattebetalare vet jag inte och inte heller det dyra ”strumpavtalet”, men återigen är det den Moderatledda alliansen som visar att de inte har medborgarnas bäst för ögonen.
 
Så skrev Nackamoderaterna när de sålde ut Nackahem.
Det är inte för medborgarnas bästa som Nackahem såldes utan för privatiseringen i sig.
 
I Sollentuna brukar man lite skämtsamt fråga ”hur många golfbanor får man för en grindstuga”?
 
Svaret på den frågan är en, en grindstuga som köps väldigt dyrt och en golfbana som säljs billigt (hur många tomter kan inte en golfbana bli?)
 
Hur mycket för billigt de lägenheter som ombildades i Sollentuna såldes vet jag inte men nog var det långt under marknadspris.
 
De som köpte lägenheterna gjorde helt rätt. Kommunen reade ut bostäderna och de som köpte var smarta nog att köpa. Om de som köpte lägenheterna skulle sälja till underpris skulle man nog skaka på huvudet och undra om de var något fel på intelligensen
 
När det gäller majoriteten i Sollentuna kommunalhus, kan man nog undra hur det är ställt med densamma.
 
Lars Vestberg
Hyresgäst Sollentunahem
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier