Nyheter

Medborgardialog om höga hus i Sollentuna

Höghus Wiki
Sollentuna kommun genomför en medborgardialog om höghus i kommunen. I bakgrunden ligger den debatt som bröt ut då en detaljplan för Rotebro blev känd, då den innehöll ett 22 våningar högt hus.

Detaljplanen rör parkeringsområdet samt en del gräsytor bredvid den sporthall som i detta nu byggs nära Rotebro centrum. Här tänker man sig också att bygga studentlägenheter – det andra området i kommunens historia där det uppförs studentlägenheter i så fall. De första 150 studentlägenheterna byggs nu invid Malmparken bredvid Attunda tingsrätt i Tureberg. De beräknas vara klara vid årsskiftet 2016/2017.

I och med medborgardialogen så får kommunens invånare möjlighet att tycka till om höga hus, och även lämna förslag på platser i kommunen där det kan vara lämpligt att bygga just höga hus.

Dialogen pågår under perioden den 4 till 31 maj. Dialogen vänder sig till alla invånare, men man kan bara delta via en hemsida och Instagram, vilket ju gör att alla inte har möjlighet.

Delta kan man göra via hemsidan www.hogahus.se och mer information om dialogen finner man på www.sollentuna.se/hogahus.

-          ”Sollentuna är en växande kommun och vi kommer under de närmaste åren att bygga ett stort antal nya bostäder. Detta är positivt, men också en utmaning. Att bygga bostäder kollektivtrafiknära innebär intressanta utmaningar när det gäller att använda markytan maximalt, då är det rimligt att också studera möjligheten till inslag av högre hus”, säger statsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) i ett pressmeddelande.

Man kan också kontakta följande personer angående dialogen:

Thomas Ardenfors (M), 08-579 216 88 – Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Christina Leifman, statsbyggnadschef, 08-579 223 66 – Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier