Nyheter

Solna kommun har fått klartecken för att bygga bostäder vid Råstasjön

Bild 016
Efter mycket rabalder, protester och överklaganden har Solna kommun nu fått klartecken från Länsstyrelsen för att bygga 600 bostäder vid Råstasjön.
Länsstyrelsen beslutade samtidigt att avslå de överklaganden om planerna som hade lämnats in.

De aktuella bostäderna kommer att byggas mellan Arenastaden och Råstasjön. Samtidigt så kommer Solna kommun att inrätta ett naturreservat vid nämnda sjö. Den delen kan ses som en seger för de som är motståndare till projektet, tillsammans med att ursprungsplanerna innebar betydligt mer bebyggelse och mycket närmare Råstasjön.

Området kring Arenastaden kan beskrivas som ett jätteprojekt. Här byggs 2 000 nya bostäder och 15 000 arbetsplatser. Till detta kommer själva arenan samt det köpcentrum och det hotell som byggs i detta nu. Vidare så kommer området att få en tunnelbanestation i framtiden då linjen från Odenplan förlängs till Arenastaden.

-          ”Det är positivt att länsstyrelsen har beslutat att fastställa detaljplanen och avslå överklagandena. Det innebär att länsstyrelsen ställer sig bakom stadens bedömning om att förslaget innebär en bra avvägning mellan Arenastadens fortsatta utveckling och Råstasjöns naturvärden. Råstasjön är ett viktigt rekreations- och naturområde för Solnaborna. Det var därför som staden minskade det ursprungliga bebyggelseförslaget med mer än hälften och har tagit initiativ till att inrätta ett naturreservat vid Råstasjön”, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) i ett pressmeddelande.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier