Nyheter

Mera kommentarer från vår namninsamling

penna
När detta skrivs (28 november) så har vi fått in hela 467 namn på vår protestlista mot Sollentunahemsaffären. En hel del av våra sympatisörer har skrivit kommentarer, och här kommer den andra delen av dessa kommentarer (den första publicerades den 30 november på denna hemsida).

”Allmännyttan behövs och måste utvecklas, inte avvecklas”.

”Hyresrätterna måste finnas kvar oh det är vansinnigt att sälja hyresrätter för att bygga nya (med högre hyra). Sollentunahem är ett välskött fastighetsbolag och ingenting som man ska sabotera! Hur ska vi som inte har så mycket pengar klara att någonstans att bo när kommunens bostadsbolag säljer ut de billiga lägenheterna för att bygga nya dyra lägenheter. Kan tyvärr inte komma på demonstrationen. Hoppas på framgång. Stop på dem.!!???”.

”Sluta sälja av till giriga privata bolag som endast ser penar och inte hyresgästen!”.

”Hyresrätt ger möjlighet till bostad för de som inte har kapacitet att låna. Frånta dem inte möjligheten! Vansinnigt! Gör som i Stockholm, förbjud ombildningar till bostadsrätter! Köpslå inte med våra hem, våra liv! Rädda hyresrätten!”.

”Jag motsäger mig å det bestämdaste att försäljning ska komma till stånd. VET HUT!”.

”I bostadsförsörjningsfrågan, skall kommunen enligt lag se till att medborgarna har bostad. Den lagen gäller framför ”affärsmässiga” grunder för bostadsförvaltning. Vi är människor först och medborgare”.

”Vi behöver ha många hyresrätter runt Stockholm. Alla har inte råd att köpa bostadsrätt. Tänk på alla ungdomar som vill flytta hemifrån, hur ska de ha råd att köpa bostad. Skärpning politiker. Alla har inte lika hög lön som ni. Det finns vanligt folk också”.

”Ja, färre hyresrätter! Precis vad vi behöver! OBS ironi!”.

”Alla har inte möjlighet till lån som behövs för att köpa bostad”.

”Allmännyttan står över privata intressen och kan därför inte säljas!”.

”Protesterar starkast, vi måste kunna ha hyresrätter. Alla kan inte köpa bostadsrätter och villor. Jag tycker att Sollentunahem har varit en bra hyresvärd. Vi behöver inte någon ny”.

”Ren idioti”.

”Stoppa utförsäljningen!”.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier