Nyheter

När politiker inte förstår

15dec4
Eller inte vill förstå kanhända…

Att det är stökigt med både det ena och det andra i Sollentunapolitiken är ingen nyhet, så har vi haft det i årtionden. Men det tenderar att eskalera – och det är nästan uteslutande den politiska majoritetens representanter som står för det.

I en artikel i lokaltidningen Vi i Sollentuna (https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hyresgastforeningen-vill-utreda-kommunen/repdpnrho!AnXTO7w31YmkDS8uLmBg/), menar kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) att kommunen minsann följt lagar och regler till punkt och pricka och att han inte är ett dugg orolig för den utredning om kommunens affärer med Sollentunahem som Hyresgästföreningen initierat.

Som kommunstyrelseordförande borde Thunes veta att en hel del av de frågor som vi i Hyresgästföreningen lyft upp, inte är prövade rättsligt. Så var inte för säker Thunes.

Henriks Tunes reagerar över tidpunkten då vi offentliggjorde initiativet till utredningen. Underförstått – det är ”olämpligt” att en ideell medlemsorganisation tycker någonting under valrörelsen. Viket ju är en inställning i klass med medeltidsideologi.

Thunes anser också att det är uppenbart att det ligger politiska motiv bakom utspelet. Ja visst gör det! Ingen som helst tvekan om det och ingen har sagt någonting annat heller. Vi vill vara med och påverka bostadspolitiken i Sollentuna så klart. Här har dock Thunes, och flera av hans partikamrater något att lära – Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation. Men det betyder inte att vi inte agerar i politiska frågor. Och det gör vi precis när och hur vi vill.

Hittills under denna valrörelse så står dock Kristdemokraten Magnus Ramstrand för det verkliga bottennappet. Tisdagen den 21 augusti delade vi ut flygblad mot marknadshyror i närheten av valstugorna på Turebergs torg. Vid det tillfället säger Magnus Ramstrand rakt ut till en av våra förtroendevalda, att vi är ”kommunister” allihop i Hyresgästföreningen. Hepp!

Ja Thunes och Ramstrand, visst är det jobbigt när andra tycker saker som inte ni tycker och ni inte får ”monopol” på den politiska arenan!

Thomas Axelsson
ordförande
Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier