Nyheter

Hyresgästföreningen Sollentuna fortsätter att utmana den politiska majoriteten i kommunen

Fullmnov162
Den 22 augusti skickade vi ut tre mycket känsliga frågor till (M), (KD) och (L) angående Sollentunahemsaffären. Och vi vill ha svar!

Att de tre nämna majoritetspartierna har klantat till det rejält vad gäller Sollentunahemsaffären är ingen nyhet. Men de har aldrig fått stå till svars för det. Hyresgästföreningen Sollentuna ger dem nu möjligheten att stå just till svars.

Vi får se om de törs svara!

Tre frågor om Sollentunahemsaffären till majoritetspolitikerna i Sollentuna

TILL
Henrik Thunes
Henrik Thunes (M)
anna lena johansson
Anna-Lena Johansson (L)
RamstrandMagnus Ramstrand (KD)


Stockhaus riksdagen
Maria Stockhaus (M), ordförande i AB Sollentunahems bolagsstyrelse

Bostadspolitiken

  1. Hur ställer sig majoriteten till det faktum att man i och med Sollentunahemsaffären (delningen/fusionen) ägnar sig åt aggressiv skatteplanering, i syfte att undvika att betala skatt till staten? Något som ni varit med att besluta om, och aktivt drivit igenom.
  2. Hur ska ni hantera de konflikter som uppkommit, och kommer att uppkomma, då hyresfastigheter som ni pekat för att säljas till privata fastighetsbolag nu kan ombildas till bostadsrätter? I en hel del av de fastigheter som är utpekade till försäljning till andra fastighetsbolag, finns det sedan länge bostadsrättsföreningar som gör anspråk på att få köpa/ombilda. Här finns en skarp konkurrenssituation. En del av dem (brf) rider redan nu på den så kallade hembuds-/förköpsrätten. Ett exempel är Ribbings väg 5A-D i Edsberg där Sollentunahem tvingats att lämna ett bud till en bostadsrättsförening i en fastighet som inte är utpekad för ombildning enligt det av kommunfullmäktige beslutade ägardirektivet. Om det nu blir en ombildning där – vilka andra hyresrätter skall säljas för att kompensera detta? Hur ska ni hantera liknande eventuellt kommande ombildningar
  3. Vilket pris per kvadratmeter kommer kommunens politiska majoritet att kräva av intresserade köpare, och vilka är dessa intressenter?
Riktad fråga till Sollentunahems bolagsstyrelseordförande Maria Stockhaus (M):

- Det beslut som du som kommunfullmäktigeledamot var med och röstade igenom i december 2016, är stick i stäv med AB Sollentunahems intressen. Du som bolagsstyrelseordförande skall i första hand – enligt lag – värna om bolagets väl och ve. Nu gjorde du tvärtom. Du var med och skadade bolaget. Vi vill ha din förklaring till detta lagvidriga beteende från din sida.

Medborgarna och hyresgästerna har rätt att få veta detta. Innan valdagen den 9 september. Vi vill ha in svar senast måndagen den 3 september.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 070 - 301 60 18
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier