Nyheter

När kommer hyresrätterna i Silverdal att byggas?

250px Edsviken 2006
Silverdal har vuxit från ingenting till en kommundel med tusentals invånare på drygt tio år. Men var är de hyresrätter som utlovats?

Sollentuna kommun avtalade med byggherrarna för Silverdalsprojektet att en viss andel av bostäderna skulle vara hyresrätter. Men så har det inte blivit. När oppositionen i kommunfullmäktige påpekar detta faktum, så skruvar den moderatledda majoriteten besvärat på sig och lovar dyrt och heligt att ta upp denna fråga med byggbolagen. Men ingenting händer.

Den politiska majoriteten har i åratal påtalat att de vill ha blandad bebyggelse i kommundelarna. I praktiken har detta bara tagits som intäkt för att ombilda Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter. Ibland till och med i områden som totalt domineras av ägda bostäder.

Men när det gäller det omvända, det vill säga att bygga hyresrätter i områden där det bara finns ägda bostäder, så händer absolut ingenting. Silverdal är ett bra exempel på detta. Väsjöprojektet verkar bli ett sådant exempel också. Trots över tio års projekterande av Väsjöområdet, så är det fortfarande mycket oklart om det kommer att byggas några hyresrätter där eller inte. Däremot är det hur solklart som helst att det ska byggas villor, radhus och bostadsrätter.

När kommer hyresrätterna?
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier