Nyheter

Nu är försäljning nummer två på gång

Sollentuna kommunhus Wiki
Sollentunafastigheter 3 AB står nu inför försäljning.

Det blir den andra utförsäljningen enligt det beslut som den politiska majoriteten drev igenom 2016. Sammantaget ska uppåt 2 000 av Sollentunahems hyresrätter säljas. Hittills har 541 sålts (till John Mattson Fastighetsföretagen AB 2019) och nu står 379 hyresrätter på tur i Häggvik och Tureberg.

Den 15 december tog styrelsen för det kommunala moderbolaget Sollentuna Stadshus AB beslut om formerna för försäljningen av Sollentunafastigheter 3 AB. Formerna och kraven är att köparen ska ha ekonomisk styrka, socialt ansvarstagande, ha en uttalad affärsidé, ska långsiktigt äga och förvalta hyresrätter, aktivt arbeta med hållbarhet och ha ett välrenommerat varumärke.

Vidare krävs att köparen bedriver ett aktivt eget trygghetsarbete och kommer att delta i trygghetsarbete tillsammans med polisen, Sollentuna kommun, andra fastighetsägare och andra organisationer som bedriver trygghetsskapande arbete inom kommunen.

Vi som varit med förr vet att det enda kravet som den politiska majoriteten i kommunen är intresserad av är det första – att köparen har ekonomisk styrka. Ett skrämmande dåligt exempel är försäljningen av Malmvägen 18-24 2011 till Wallenstam, då många fagra löften gavs, men inget hölls. Och det med den politiska majoritetens goda minne.

Enligt plan så ska försäljningen av Sollentunafastigheter 3 AB ske i maj 2021 och köparen ta över fastigheterna i september 2021.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier