Skip to main content

Nyheter

Nytt statsbidrag till Sollentuna

Sollentuna kommunhus Wiki
Sollentuna kommun får 500 000 kronor av staten för att minska segregation och utanförskap.

I fokus står kommundelarna Edsberg och Tureberg och målet är att få bort dem från polisens lista över utsatta områden. I projektet ingår också insatser mot kriminalitet, för trygghetsarbete och att motverka socioekonomisk segregation.

På polisens nämnda lista kategoriseras Edsberg som ett utsatt område, och Tureberg som ett riskområde.

Bidraget delas ut av myndigheten Delmos, som är en ganska ny myndighet och startades upp 2018.

Om Edsberg får stå som exempel på varför man hamnar på polisens lista, så var det under en 18-månaders period inte mindre än nio skottlossningar i området för några år sedan. Häromveckan ytterligare en. Det är också väl känt att det förekommer en hel del droghandel i området.

Vad framförallt kommunens politiker inte tycks förstå, är att det är en mycket liten grupp personer i Edsberg som orsakar, eller ägnar sig åt, detta. Det torde vara såväl enkelt som effektivt för polisen att punktmarkera dessa personer för att snabbt få bukt med problemen. Vore mycket bättre än att kommunen ska dutta runt och prata trygghet.

Sedan kan man ju undra vad kommunen gjort åt dessa problem fram till nu. Om man nu gjort något, så har det i vart fall inte kommunicerats med kommuninvånarna. Kommunens medborgare har all rätt att kräva
bättre tag och insatser.

Måste det för övrigt alltid väntas in statliga pengar innan man tar tag i sådana här problem?
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .