Skip to main content

Nyheter

Sollentunahem bygger!

Spade
I midsommarveckan togs det första spadtaget för 133 nya hyresrätter i kvarteret Esset i Edsberg.

Och det var ju på tiden kan man tycka. Detaljplanen för kvarteret Esset vann laga kraft redan 2016, och då hade man jobbat med projektet i flera år innan.

Förutom hyresrätterna i fyra huskroppar byggs garage, parkeringsplatser, nya miljöhus och delvis ny gårdsmiljö. Det högsta av de fyra husen kommer att ha 12 våningar. Husen beräknas stå klara 2022.

Tyvärr så resonerar majoritetspolitikerna som så att dessa lägenheter ingår i de 1 500 nya hyresrätterna som utlovades hösten 2018 och som ska stå klara 2029, vilket ju är en förvanskning av verkligheten. Detta projekt hade flera år på nacken innan beslutet 2018. Det finns flera liknande äldre projekt som av olika orsaker ligger i någon skrivbordslåda, bland annat för Rotsunda gård och Klasro.

Oavsett det så är det ju mycket bra att det byggs fler hyresrätter, vilket det råder en stor brist på i Sollentuna. Byggtakten kunde dock vara betydligt högre. Det sist färdigställda hyreshusen är Topplocket i Tureberg som stod klart 2017, vilket betyder att det kommer att vara hela fem år emellan Sollentunahems senaste byggen.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .