Nyheter

Nytt uppdrag till Sollentunahem från kommunen

Bild 001
Sollentunahem har fått ett nytt uppdrag av ägaren Sollentuna kommun.

Från och med den 1 september i år administrerar Sollentunahem hyrorna för cirka 700 lägenheter som ligger i andra kommunala bolag. Det handlar om studentboenden, äldreboenden, bostäder med särskild service för vuxna (LSS) samt lägenheter som används av socialnämnden.

Sedan tidigare så förvaltar Sollentunahem dels de kommersiella fastigheterna som ligger i ett annat kommunalt bolag, och dels de drygt 1 800 hyresrätter som för några år sedan flyttades från Sollentunahem till de kommunala bolagen Sollentuna Fastigheter 1,2 och 3 AB. Av dessa är de flesta sålda till John Mattson Fastighetsföretagen och kvar är Sollentuna Fastigheter 3 AB med drygt 700 hyresrätter i centrala Edsberg.

anna mellstrom pressbild
- Tidigare har det legat på de olika förvaltningarna. Nu blir det mer enhetligt. Och vi har ju vana av att hantera hyror eftersom vi har våra över 5 000 lägenheter, säger Sollentunahems vd Anna Mellström i ett uttalande i lokaltidningen Mitt i Sollentuna.

Enligt Sollentunahems årsredovisning och hållbarhetsrapport för 2020 så äger och förvaltar Sollentunahem 3 701 hyreslägenheter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier