Nyheter

Öbo gör det igen

Ulf Rohlen öbo
Foto
: Örebrobostäder

Allmännyttiga Öbo ser till att hyresgästerna får jobb.

Örebrobostäder är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun. Bolaget gör så kallade sociala upphandlingar vid upprustningar och liknande sedan några år. De tidigare handlade om att ställa krav på entreprenörerna att utbilda och anställa arbetslösa hyresgäster hos bostadsbolaget.

Och det har gått bra – av 68 hyresgäster som deltog inom ramen för en upphandling av upprustningen av området Vivalla, är det 42 eller 43 som idag har arbete, enligt Örebrobostäders vd Ulf Rohlén.

Nu har man tagit ett steg till och använder upphandlingarna som ett verktyg för integration för att få ut flyktingar i arbete.

Man har också startat Öboskolan där man utbildar fastighetsskötare i samarbete med andra bostadsbolag. Vidare också ”Jobbpunkt Öbo” som är en 20 veckors utbildning som omfattar både teori och praktik.

Ulf Rohlén sitter med i Sabos ganska nyinrättade integrationsråd.

- ”Sabo och vi som bostadsföretag är en viktig faktor i sammanhanget och det är därför det är så viktigt att vi engagerar oss i hur de människor som kommer hit kan integreras på lämpligt sätt”, säger han i ett uttalande till tidningen Hem & Hyra.

Ett ypperligt exempel på hur ett allmännyttigt bostadsbolag kan användas för annan samhällsnytta än boende. Här har den politiska majoriteten i Sollentuna och Sollentunahem att lära.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier