Nyheter

Öppet brev till Henrik Thunes

Block och penna
Hej Henrik!
Det har kommit till vår kännedom att du i Sollentunas fullmäktige anklagat Hyresgästföreningen Sollentuna för att vara ett hinder för att kommunen via Sollentunahem ska kunna bygga hyresrätter.

Det tycker vi inte om.

Och det finns det flera orsaker till.

För det första är det rent av oförskämt av dig att rikta anklagelser mot oss i ett forum vi inte har tillträde till och därför inte kan försvara oss. Det finns andra arenor för diskussion om bostadspolitiken om du nu verkligen vill diskutera med, och om, oss – använd dem istället för att gömma dig i de politiska slutna rummen.

Henrik Thunes
Foto: Sollentuna kommun

För det andra har du helt fel i sak. Du borde ha läst på lite där. Det är så att fastighetsägare, som Sollentunahem till exempel, själva sätter hyrorna för nyproducerade hyresrätter. Det kallas för presumtionshyror. För att vara extra tydlig nu så betyder det att dessa hyror inte förhandlas mellan, i detta fall, Sollentunahem och Hyresgästföreningen Sollentuna. Så – ditt påstående är helt bortom sans och vett. Vidare – det är Sollentunahems bolagsstyrelse med din partikamrat Maria Stockhaus i spetsen som du ska diskutera hyresnivåerna för nyproduktionen med. Är du inte nöjd med hyresnivåerna så får du väl tala om det för henne. Har du gjort det?

Det är mer än beklämmande att den politiska majoriteten i Sollentuna befinner sig på denna närmast extremt låga nivå. Var är respekten för medborgarna? I synnerhet då de medborgare som också är hyresgäster.

Att den moderatledda majoriteten i Sollentuna saknar bostadspolitik värd namnet är känt sedan länge. Det är under all kritik att nämnda majoritet inte kan stå för det. Istället skyller man på Hyresgästföreningen! Helt sanslöst att politiker som är valda av medborgarna inte kan stå för det man gör, eller inte gör.

Dags för skärpning på allvar här Henrik Thunes. Ska det fortsätta så här, så väntar våra krav på din avgång som kommunstyrelseordförande runt hörnet.

Med Vänlig Hälsning

Thomas Axelsson
ordförande, Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier