Nyheter

Ombildningen på Vänortsstråket försenad ännu en gång

Bild 008
På sensommaren 2013 beslutade Sollentunahems styrelse att lägga ombildningen av 188 hyresrätter på Vänortsstråket till bostadsrätter på is. Och så blev det på grund av ett detaljplanearbete som då pågick för området. Men nu är ombildningen igång igen – fast ännu mer fördröjd i tid.

I december 2014 beslutade Sollentunahems styrelse om att fortsätta ombildningen av detta område, och hade då som mål att den skulle vara klar i april-maj 2015. Men så blir det inte, för nu har samma styrelse den 16 april beslutat att låta göra en värdering av fastigheterna av två av varandra oberoende värderare. Detta gör att styrelsen kan ta ett beslut om ombildning tidigast den 28 maj. Värderingarna ska göras för att få ett underlag till att fastställa priset för fastigheterna.

Och detta är mer än märkligt. Här har en ombildningsprocess av Vänortsstråket pågått i mer än två år, och nu visar det sig att ingen värdering gjorts och inget pris är fastställt. Ändå hade man en plan för att ombildningen skulle ha varit klar nu i vår.

Att ombildningarna till bostadsrätter är väldigt dåliga affärer för Sollentunahem eftersom det är ständigt lågpris som gäller, är ingen nyhet. En nyhet är däremot att bolaget nu kör ombildningsprocesserna baklänges.

Och detta kostar. Sollentunahem lägger ner massor med arbetstid på ombildningar och utöver det har man stora konsultkostnader. Som hyresgästerna får betala till ingen som helst nytta.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier