Nyheter

Ombildningsaffären på Vänortsstråket lagd på is

-12
Enligt uppgifter på AB Sollentunahems hemsida, så är den aktuella ombildningen av 188 hyresrätter på Vänortstråket 55-71 i Tureberg lagd på is. Eller ”avvaktar” som bolaget skriver på hemsidan. Detta torde betyda att Sollentunahem lagt ett prisförslag som bostadsrättsföreningen Tribunen 1 + 2 av någon anledning vill avvakta med att ta ställning till. Sannolikt med bolagets samtycke.

Mot gällande rutiner fortsätter bolaget med nästa ombildning enligt egna uppgifter. Den rör Sturevägen 12A-80B samt Kung Hans väg 101A-155B i Rotebro. Fram tills nu har bolaget strikt följt den tidigare beslutade principen att inte påbörja någon ny ombildningsprocess förrän den föregående är avslutad. Så har man arbetat sedan 2008.

Samma år beslutade bolaget om en ombildningslista. Den omfattar sammanlagt 888 hyresrätter i sju av bolagets områden. Hitintills har sex områden processats. Av dessa har 4 ombildats, en blev inte av då bostadsrättsföreningen sade nej till budet, och nu avvaktas det med ett område och i det sista området har nu ombildningsprocessen påbörjats.

Gemensamt för samtliga ombildningar, inklusive de som genomfördes före 2008, är att försäljningarna sker till konstant underpris vilket orsakar förluster för bolaget och dess hyresgäster.

Ombildningslistan finns på www.sollentunahem.se under rubriken ”Bostadsrättsombildning”.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier