Nyheter

Politikerna sviker Sollentunaborna ännu en gång

Sollentuna kommunhus Wiki
Pengarna man fick vid försäljningen av 541 av Sollentunahems hyresrätter i Rotebro kommer inte att gå till att bygga nya hyresrätter.

Trots att det var precis det man lovat att göra. Inte en krona går till Sollentunahem för att bygga.

Den politiska majoriteten vill nu fördela 400 miljoner kronor av försäljningspengarna till helt andra saker – finansiering av Väsjöprojektet (där det inte byggs en enda hyresrätt, bara ägda boenden), evakueringen av elever och lärare i samband med skolbyggen samt för att skriva ner värdet på kommunhuset.

Det närmaste man kan komma Sollentunahem är att majoriteten föreslår att 100 miljoner kronor ska lånas ut till bolaget. Hade man menat allvar med sina tidigare löften hade man lagt in mer pengar till Sollentunahem som ägartillskott för att man ska kunna bygga.

Henrik Thunes
Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) säger i en intervju i tidningen Hem & Hyra att Sollentunahem behöver pengar först 2022 och kommer att få del av pengarna då. Men vad finns kvar om två år? Av försäljningssumman är det nu 320 miljoner kronor kvar, minus att en del av priset för fastigheterna i Rotebro var att köparen John Mattson Fastighetsföretagen AB betalade en skatteskuld om 60 miljoner kronor. Resterande är alltså 251 miljoner kronor netto.

Och sedan kommer ju en ny budgetprocess nästa höst, där majoriteten som alltid kommer att ha en massa ofinansierade poster som man behöver pengar till. Och då lär de resterande pengarna försvinna fort.

Det vore en välgärning om majoriteten slutade leka affär med medborgarnas pengar och har vett att skämmas över att man gång på gång sviker löften till medborgarna!

Läs artikel om detta på Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/kommunen-vill-ta-400-miljoner-fran-allmannyttan-de-vill-tacka-upp-daliga-affarer/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier