Nyheter

Rikshem köper Bo i Väsby Fastigheter

Bo i Väsby
Upplands Väsby kommun säljer – av lite oklar anledning – sitt ganska nybildade bostadsbolag Bo i Väsby Fastigheter till Rikshem.

Affären gäller fastigheter med 652 lägenheter till ett pris av 720 miljoner kronor. Rikshem är ett stort bolag som förvaltar mer än 21 000 bostäder i Sverige och ägs av Fjärde AP-fonden och AMF.

-          ”Jag är glad över att Upplands Väsby kommun har funnit en stark, stabil och framtidsinriktad strategisk partner för Väsbys bostadsutveckling. Det innebär att vi säkrar en längsiktig och professionell förvaltning till våra nuvarande hyresgäster, samtidigt som vi lägger grunden för en hög byggtakt”, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) i ett uttalande på kommunens hemsida.

Vi i Sollentuna känner igen dessa tongångar. Ungefär likadant uttryckte sig Sollentunahems vd Lars Callemo då man sålde flera hundra hyresrätter till Wallenstam. Men av samarbete eller utveckling blev det ingenting. Wallenstam sålde istället vidare till ett annat bolag efter tre år med en ganska rejäl vinst.

Det formella beslutet om försäljning av Bo i Väsby Fastigheter tas den 15 juni, och enligt plan så ska Rikshem ta över fastigheterna den 18 augusti.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier