Nyheter

Sollentuna kommun vill att bostadsbyggandet ska verka större än det är

Bygge Blocket
På sin hemsida meddelar kommunen att det byggdes många nya bostäder under förra året. Det handlar om sammantaget 447 nya bostäder, varav 396 i flerbostadshus och 51 småhus.

Det är självklart bra att det byggs, men omfattningen ska sättas i relation till rätt saker. Redan för 15 år sedan var byggbehovet minst 300 nya bostäder per år i Sollentuna. Det gjordes en tioårsplan utifrån detta, och den uppfyllde kommunen bara under ett av de tio åren. Och detta behov räknades fram innan befolkningsökningen tog fart. Sedan 2006 ökar Sollentuna kommun med runt 1 000 personer per år, och den förväntas att snart vara uppe i 1 500 personer per år.

Lägger man sedan till att AB Sollentunahem vid årsskiftet hade över 37 000 personer i sin bostadskö – varav 90 procent inte bor inom Sollentunahem - så förstår alla att denna nivå på bostadsbyggande är alldeles för låg. För ett par år sedan var antalet nybyggda bostäder dessutom inte ens femtio.

Bostadsbyggandet i Sollentuna har legat efter i över tjugo års tid. Hoppet nu står till det sista stora byggprojektet i kommunen – Väsjöprojektet – och att man klarar att öka hastigheten betydligt i den processen, ty de 2 800 bostäderna behövs mer än väl.

På hemsidan berättar också kommunens stasbyggnadschef Christina Leifman att man under den kommande tioårsperioden beräknar att bygga inte mindre än 6 000 nya bostäder – alltså ett helt Sollentunahem.

Det vill vi allt se först, innan vi tror på det.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier