Nyheter

Sollentuna kommuns nya utförsäljningsplaner

Sollentuna kommunhus Wiki
- ”Jag tror inte att det här är rätt väg att gå”, säger oppositionsrådet Freddie Lundqvist (S) till tidningen Vi i Sollentuna.

I februari lade den borgerliga majoriteten i kommunen fram en ”privatiseringslista” om sju punkter där man föreslog hur hyresrätter, centrumanläggningar, skolor och simhallen skulle kunna säljas.

Oppositionsrådet Freddie Lundqvist är måttligt imponerad över förslaget, och menar att simhallar och skolor inte ska säljas, men att sälja centrumanläggningar kan vara inom rimlighetens gräns.

- ”Att ombilda hyresrätter har heller aldrig varit vår favoritmelodi. Vi har för lite hyresrätter idag och det byggs tillräckligt mycket bostadsrätter för att de som vill äga sin bostad ska kunna göra det”, säger han i ett uttalande till tidningen Vi i Sollentuna.

Lundqvist menar att pengar till kommunens framtida investeringsbehov finns på annat håll – man kan låna, höja den låga kommunalskatten och titta över besparingsmöjligheter i den kommunala verksamheten.

- "Den här typen av utförsäljningar är och förblir ekonomiskt vansinne”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson i en kommentar.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier