Skip to main content

Nyheter

Ta tag i bostadspolitiken!

12407635 1250705244958324 1126568735 n
Den politiska majoriteten i Sollentuna är mer än lovligt passiv när det gäller bostadsbyggandet. Se till att göra någonting nu!

Sollentunamoderaterna, som styr allt i vår kommun, är oförsvarbart inaktiva när det gäller bostadsbyggandet. Det får bli slut på det nu.

Hyresgästföreningen Sollentuna har några mycket enkla och effektiva krav på kommunen när det gäller bostadsbyggandet.

  1. Bygg hyresrätter! Det finns en enorm efterfrågan på hyresrätter i Sollentuna kommun. Det är en stadig kö på cirka 40 000 personer som efterfrågar en hyresrätt. Bygg hyresrätter!

  2. Se till att minst hälften av de flerfamiljshus som planeras i Väsjöprojektet blir hyresrätter.

  3. Se till så att byggbolagen i Silverdal bygger de hyresrätter som kommunen för många år sedan avtalade om.

  4. Ge AB Sollentunahem markanvisningar och ett uppdrag om att bygga minst 400 hyresrätter per år.

  5. Ta ett principbeslut om att minst 75 procent av förtätningsbebyggelsen i kommunen skall vara hyresrätter.

Om den politiska majoriteten genomför detta, så har vi säkrat för tillväxten, företagandet och befolkningsökningen i vår kommun. Tillsammans med en massa annat som är positivt för kommunen.

Bara att göra.

  • ”Det är mycket svårt att förstå hur de ledande politikerna i kommunen tänker vad gäller bostäder. Man skryter om några hundra bostäder som andra aktörer är orsak till, samtidigt som man är helt inaktiv själv. Man har ett stabilt bostadsföretag som man inte använder för bostadsförsörjningen. Kan majoriteten ens förklara innebörden av ordet bostadspolitik?”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson.

  • ”Vad som kanske är värre på sitt sätt, är att de inom den politiska oppositionen som uppmärksammar och protesterar mot detta, är betydligt färre än den ena handens fingrar”, fortsätter Jan Peter Mattsson.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .