Nyheter

Sollentunahem bygger flera ungdomsbostäder

Bild 001
Nu är det klart att Sollentunahem bygger ytterligare 76 ungdomslägenheter i Edsberg.

De 76 ungdomslägenheterna om 22,5 kvadratmeter vardera ska byggas på Djupdalsvägen i Edsberg, där det sedan tidigare finns 50 ungdomslägenheter. Inflyttning planeras redan i början av maj månad.

Hyran, inklusive varmvatten och el, är fastställd till 4 975 kronor i månaden. Villkoren för att få hyra är att man är i åldrarna 18-27 år och avstår besittningsskyddet i hyreskontraktet då lägenheterna byggs med tillfälliga bygglov.

Nu framstår det som om det vore så att detta med att Sollentunahem bygger ungdomsbostäder skulle ingå i någon slags långsiktig plan. Men så är inte fallet alls. De första 50 ungdomsbostäderna i Sollentuna kom till av en helt annan orsak. Det handlade om att Sollentunahem byggt bostäder åt asylsökande. När mängden asylsökande minskade, gjorde Sollentunahem om de överblivna lägenheterna till ungdomsbostäder. Och nu fortsätter den politiska majoriteten i kommunen på det spåret och ser till att Sollentunahem bygger flera på samma plats.

Oavsett det, så är det naturligtvis mycket bra att Sollentuna inom kort kommer att ha 126 ungdomslägenheter.

Länk till Sollentunahems pressmeddelande: https://www.sollentunahem.se/aktiviteter/2020/sollentunahem-tillskapar-nya-ungdomsbostader-i-edsberg/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier