Nyheter

Sollentunahem kommer inte att påbörja en enda ny hyresrätt under 2015

Malmvägen Wiki
Trots den stolta nyheten från AB Sollentunahem två dagar före valet i september om att bolaget ska bygga hela 700 nya hyresrätter, så visar det sig nu att bolaget inte kommer att påbörja en enda ny hyresrätt under 2015.

Detta faktum har fått den mycket bostadspolitiskt intresserade kommunfullmäktigeledamoten Joakim Jonsson (S) att reagera. Så här säger han i Sollentuna Tidning:

-          ”Detta, visserligen inte helt oväntade, besked kommer i ett läge där Sollentuna ökar med 1 000 invånare per år och vi ser att det finns enorma behov av hyresrätter, inte bara för ungdomar, utan även för de andra tusentals som står i bostadskön. Slutsatsen av att Sollentunamoderaterna fortsätter att bedriva den bostadspolitiken leder till att de tappade 15 procent av sina mandat i fullmäktige. De vill inte bygga några nya hyresrätter, utan tycker att det är ok att bostadsbristen håller i sig och trångboddheten ökar. När ska de inse att kommunen behöver nya bostäder, inte minst hyresrätter?”.

Till detta kan fogas att kommunstyrelsens ordförande Douglas Lithborn (M) för en kort tid sedan öppnade för fler ombildningar av AB Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier