Skip to main content

Nyheter

Studentbostäderna i Malmparken har påbörjats

Spadar Wiki
Den 27 november så togs det första spadtaget för bygget av 150 studentbostäder i Malmparken i Tureberg. Detta är unikt på ett sätt, då detta är de allra första studentbostäderna någonsin i Sollentuna kommun.

Byggare av studentbostäderna är företaget GreenDoor Fastigheter AB. Planen är att lägenheterna ska vara färdigbyggda till den 31 december 2016. Företaget kommer också att förvalta fastigheten när den är färdig.

-          ”Det är oerhört glädjande att vi får detta viktiga tillskott av studentbostäder i Stockholms län. Detta är, utöver studentlägenheter, dessutom en viktig pusselbit i vårt arbete med området västra Tureberg. Ett område som vi upplever är något av det mest spännande att utveckla i den här delen av länet”, säger ordföranden i kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott Thomas Ardenfors (M) i ett uttalande på Sollentuna kommuns hemsida.

Till saken hör att det är mer än tio år sedan som kommunfullmäktige beslutade om en motion om byggande av studentbostäder i Sollentuna. Först nu kommer spaden i backen.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .