Nyheter

Stockholms stad fortsätter att ombilda hyresrätter till underpris

Stadshuset2
Mot bättre vetande så hävdar den politiska ledningen i Stockholms stad igen att försäljningspriserna vid ombildning är marknadsmässiga.

I februari ombildades ett antal av stadens allmännyttiga hyresrätter i Västertorp till bostadsrätter. Och försäljningen gjordes till kraftiga underpriser.

Redan i april såldes två av dessa före detta hyresrätter vidare. Dessa köptes av staden för 2 073 500 kronor vardera, men när de såldes så var priset för den ena 3 000 000 kronor och för den andra 3 130 000 kronor.

Daniel Wedin m
Fastighetsborgarrådet Daniel Wedin (M) – som för övrigt har lite svårt för att räkna – hävdar nu än en gång att priserna var marknadsmässiga. I en intervju publicerad i tidningen Mitt i svamlar han om att bostadspriserna har ökat kraftigt (men knappast 30 procent va?) och att det var ett år sedan värderingen gjordes.

Man tar sig för pannan!

Karin Wanngård s stockholm
Oppositionsrådet Karin Wanngård (S) är mer rakt på sak i samma tidning: - De här lägenheterna har sålts till underpris. Det är inte rätt sätt att förvalta stockholmarnas egendomar, dessutom har vi förlorat viktiga hyresrätter på bostadsmarknaden. Det är dubbelfel. Hon menar också att Daniel Wedin har svikit sitt löfte marknadsmässiga priser vid ombildningar.

Försäljning av kommunal egendom till underpriser borde prövas av såväl Förvaltningsrätten som Tingsrätten. Till att börja med.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier