Nyheter

En fingervisning om framtiden?

Minnesstund 2 maj 2021
Lördagen den 1 maj höll ett antal hyresgäster en minnesstund på Turebergs torg för en utdöende allmännytta. Läs Sollentunahem…

De hyresgäster som arrangerade det hela är samtliga drabbade av utförsäljningen av Sollentuna Fastigheter 3 AB. Det vill säga knappt 400 av Sollentunahems tidigare hyresrätter i Häggvik, Skälby och Tureberg som i detta nu är för försäljning.

Minnestund 1 maj 2021
Hyresgästerna i fråga känner sig helt överkörda av kommunen och dess bolag – de har ju inte fått komma till tals överhuvudtaget – och ser också hotet i fortsättningen av denna utveckling. Det allmännyttiga bostadsföretaget Sollentunahem riskerar att försvinna.

Detta är ett reellt hot. Sollentuna kommun ”tömde” Sollentunahem på drygt hälften av kapitalet i och med fissionen för några år sedan. Första året efter fissionen hade Sollentunahems intäkter minskat med hela 43 procent. 2020 redovisade Sollentunahem ett mer än halverat resultat jämfört med 2019. Och så fortsätter det.

Minnesstund 4 maj 2021
Denna utveckling är naturligtvis inte hållbar för Sollentunahem, och pekar bara åt ett håll – Sollentunahem kommer att försvinna som bolag.

Under lördagens minnesstund kunde förbipasserande tända ett gravljus och skriva sitt namn på detsamma. Redan från start fanns ett tjugotal ljus utplacerade, och betydligt fler blev det under dagen. Många som inte hade möjlighet att komma, hörde av sig och ”förbeställde” ljus med sitt namn på.

Det finns allt ett stort engagemang i protesterna mot utförsäljningen av Sollentunahem och mot hur hyresgästerna fullständigt körs över i försäljningsprocesserna.

Medborgarna borde behandlas bättre än så här. Detta är en skamfläck i kommunens historia.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier