Skip to main content

Nyheter

Pressmeddelande - Bra att lagstiftningen prövas vid utförsäljningen av Sollentunahem

Häggviks centrum wiki
Hyresgästföreningen Sollentuna ställer sig bakom de hyresgäster som anmälde de kommunala bolagen till Hyresnämnden då man inte följt lagstiftningen om boinflytande.

PRESSMEDDELANDE

 

2021-05-02

Bra att lagstiftningen prövas vid utförsäljningen av Sollentunahem

Den 16 april skickade några hyresgäster i Häggvik och Skälby en anmälan till Hyresnämnden med en begäran om medling vad gäller utförsäljningen av Sollentuna Fastigheter 3 AB.

Saken handlar om att Sollentuna Fastigheter 3 AB och det kommunala koncernbolaget Sollentuna Stadshus AB (som äger det förstnämnda bolaget) inte har följt Allbolagens regler om hyresgästernas rätt till boinflytande i samband med försäljningsprocessen.

Till saken hör också att de berörda hyresgästerna inte ens fått korrekt och tillräcklig information om utförsäljningen och dess konsekvenser.

20 feb 2021 2
Hyresgästerna har inte fått denna sin lagliga rätt och har dessutom helt negligerats av den politiska majoriteten i Sollentuna kommun. Hyresgästerna har tidigare tillskrivit såväl bolagen som kommunen vilka har bemött dem med stor nonchalans. Det är väldigt tydligt att bolagens representanter och framförallt den politiska majoritetens företrädare inte tar lagstiftningen på allvar.

Detta kan inte accepteras på några som helst villkor.

Därför ställer sig Hyresgästföreningen Sollentuna sig helt bakom hyresgästernas krav och anmälan till Hyresnämnden.

Hyresgästföreningen Sollentuna är i sammanhanget inte alls främmande för att ta till andra juridiska åtgärder i denna fråga.

Till detta kan läggas att Sollentuna kommun nu i 14 år sålt ut Sollentunahems hyresfastigheter till såväl bostadsrättsföreningar som fastighetsbolag till underpriser. Att på sådant sätt missbruka medborgarnas gemensamma egendom är heller inte ok, vilket absolut bör prövas rättsligt.

Vi kräver nu att den politiska majoriteten i Sollentuna kommun med omedelbar verkan fryser utförsäljningen av Sollentuna Fastigheter 3 AB och gör om hela försäljningsprocessen på sätt att hyresgästerna får sin lagliga rätt till boinflytande.

Hyresgästföreningen Sollentuna

Styrelsen

 

Kontakt

Thomas Axelsson, ordförande

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070/653 56 86

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .