Nyheter

Henrik Thunes dundrar på

Sollentuna kommunhus Wiki
Tyvärr blir man inte förvånad.

Henrik Thunes
Henrik Thunes (M) bostadspolitiska turer slutar aldrig att förundra, men samtidigt blir man inte förvånad då såväl kommunmedborgarna som hyresgästerna länge levt med effekterna av denna halsstarriga bostadspolitik.

Vi tar några axplock:

Man ska sälja ut 2 000 av Sollentunahems hyresrätter för att kunna bygga 1 500 nya. Det visar sig att pengarna från försäljningarna går till precis allt annat än Sollentunahem och bostadsbyggande.

Henrik Thunes garanterar hyresgästerna att inget ska ändras och att de nya ägarna ska ta långsiktigt ansvar för området, sociala frågor och trygghetsfrågor och bland annat samarbeta med kommunen i detta. Samma Henrik Thunes säger att man inte kan garantera detta då det inte går att tvinga köparen till något sådant rent juridiskt. Tidigare försäljningar har dessutom tydligt visat att de nya ägarna inte bryr sig om sådana frågor.

Henrik Thunes menar att Sollentunahem i detta nu inte kan bygga nya bostäder, då bolaget har en förvaltande struktur och måste ställas om till ett producerande bolag. Detta säger Thunes samtidigt som Sollentunahem bygger 133 hyresrätter i kvarteret Esset i Edsberg!

Bli klok på det här den som kan!

Och nu kommer det då mera av detta slaget.

Hyresgästerna hos Hembla på Malmvägen har tröttnat på sin hyresvärd (se artikel om detta på Mitt i Sollentuna samt denna hemsida – länkar längs ned i artikeln).

I ett brev ställt till kommunen ber den lokala Hyresgästföreningen kommunen att se över möjligheten till att kommunen köper tillbaka lägenheterna av Hembla. Men Henrik Thunes svarar på något annat i en intervju med lokaltidningen Mitt i Sollentuna. Han säger att det inte finns några planer på att köpa fastigheten av Hembla. Punkt. Men det är ju inte det frågan gäller! Man frågar efter en utredning, en undersökning om möjligheterna.

Tyvärr är detta så typiskt för den politiska majoriteten i Sollentuna – man nedvärderar grupper och individer och håller så långt avstånd som möjligt till medborgarna i allmänhet och hyresgästerna i synnerhet.

Länkar:

//www.mitti.se/nyheter/hyresgaster-pa-malmvagen-salj-inte-till-hembla/repuda!AUVVKl6OZ@kF7v4p6D9Vew/">https://www.mitti.se/nyheter/hyresgaster-pa-malmvagen-salj-inte-till-hembla/repuda!AUVVKl6OZ@kF7v4p6D9Vew/

https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/hemblas-hyresgaester-pa-malmvaegen-saeger-ifran
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier