Nyheter

Kaos inom Ekerö Bostäder

ekerobostader logotyp
Vd:n för Ekeröbostäder har meddelat att han avgår den sista augusti. Det förra vd-avhoppet ägde rum i januari i år.

Den förre vd:n för bolaget, Mats Viker, hoppade av vd-posten den 31 januari i år. Hans efterträdare Anders Ranefall slutar den 31 augusti. Lite av strömhopp kan man säga.

Ekerö Bostäders stora problem är egentligen inte det. Det är den moderatledda majoriteten i kommunen som ställer till det.

För ett par år sedan meddelade den politiska majoriteten att man skulle sälja ut hela Ekerö Bostäder. Detta gillade inte medborgarna, vilka tvingade fram en folkomröstning i frågan. Resultatet av folkomröstningen var en överväldigande majoritet för att inte sälja. Först så skulle majoriteten sälja i alla fall, men ganska snart backade man den gången.

Utförsäljningsfrågan aktualiserades ännu en gång av den politiska majoriteten under senhösten 2016. Men då var modellen annorlunda. Man vill sälja ut 49 procent av bostadsbolaget till ett annat fastighetsbolag.

Hur detta ska fungera vad gäller villkor för hyresgäster, beslut, hyresförhandlingar, fördelning av vinster och förluster och en massa annat är det ingen som vet. Lite av en salig röra kan man beskriva det som.

Ekerö Bostäder är ett ganska litet allmännyttigt bostadsbolag med 821 hyresrätter. Fastighetsbolagen Heimstaden och D. Carnegie har anmält intresse om att köpa de 49 procenten av bolaget. Priset lär ligga på cirka 600 miljoner kronor.

Fotnot
Både Mats Viker och Anders Ranefall har rekryterats av fastighetsbolaget SGA Fastigheter i Stockholm.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier