Nyheter

Mer kritik mot Rikshem i Upplands Väsby

haggvik
Denna gång är det inte bara hyresgästerna och Hyresgästföreningen som är kritiska. Även kommunen har synpunkter på skötseln av Rikshems hyreshusområden.

Tidigare har Rikshems skötsel av bostadsområdet Carlsund kritiserats kraftigt. Bland annat av Hyresgästföreningen Upplands Väsby. Nu kommer mer kritik av samma sort angående andra områden som Rikshem har i Upplands Väsby kommun.

Nu handlar det om Holmvägen där hyresgästerna är mycket kritiska framförallt vad gäller utemiljöerna. Enligt dem så har skötseln eftersatts så pass att det lett till en förslumning. Det handlar också bland annat om dålig städning i gemensamma utrymmen i hyreshusen. Enligt hyresgästerna är städningen under all kritik. Något dom hyresgästerna i alla fall får betala för.

Rikshem köpte hyresfastigheter på Holmvägen och i Carlsund av det kommunala bolaget Bovab 2015.

Politisk reaktion
Ali Kashefi (S), ordförande för kommunens trafik- och fastighetsutskott, var tidigare ordförande för det kommunala bostadsbolaget Bovab. Han ska nu enligt egen utsago ta upp dessa problem med Rikshem. Och innan dess kommer han att ha en dialog med Hyresgästföreningen. Han har bett Hyresgästföreningen att göra en lista över alla problem som hyresgästerna på Holmvägen upplever.

Fotnot
Rikshem är ett av landets största privata bostadsbolag med runt 21 000 lägenheter, och ägs till 50 procent vardera av Fjärde AP-fonden och AMF. Bolaget gjorde en vinst om drygt 2,4 miljarder kronor år 2016.

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier