Skip to main content

Nyheter

Protestera mot utförsäljningen av Sollentunahem!

Protestknappp3
Torsdagen den 24 november ska Sollentuna kommuns fullmäktige behandla förslaget om att bland annat sälja ut 2 000 av Sollentunahems hyresrätter. Hyresgästföreningen Sollentuna kommer då att genomföra en protestaktion mot detta – kom med du också!


(M), (L) och (KD) försöker att driva igenom ett förslag om att sälja hela 2 000 av AB Sollentunahems hyresrätter (nästan en tredjedel av de lägenheter som Sollentunahem har) och att föra över bolagets kommersiella fastigheter till ett nytt kommunalt fastighetsbolag.

Utöver detta så har Sollentunamoderaterna öppnat för att ombilda ännu fler av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter – vilket kan bli upp till 2 300.

”Moroten” för att medborgarna och Sollentunahems hyresgäster ska svälja detta förslag, är att man vill att Sollentunahem ska bygga 1 500 nya hyresrätter. Men det är långt ifrån säkert att det verkligen blir så, och de ovan nämnda partierna planerar att detta ska ske, om det sker, under en period om hela nio år.

På Hyresgästföreningen Sollentunas sida står oppositionspartierna Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Sollentunapartiet och Vänsterpartiet.

Kom med oss och protestera mot förslaget tillsammans med Hyresgästföreningen Sollentuna utanför kommunalhuset på Turebergs torg torsdagen den 24 november klockan 17.30!

Då kan du också få mer information om vad detta förslag innebär, och berätta för oss vad tycker om det.

Välkommen!

Hyresgästföreningen Sollentuna

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .