Nyheter

Stort fokus på Hembla

Malmvägen Wiki
Sedan en tid så händer det allt mer kring det omdiskuterade bostadsföretaget Hembla, och det debatteras allt mer kring bolaget.

Hembla, som tidigare hette D. Carnegie, är idag Sveriges största privata fastighetsägare och därtill mycket uppmärksammad för dels sina metoder som hyresvärd, och dels för sina många tillkortakommanden som sådan.

Sedan cirka fem år tillbaka i tiden så finns Hembla i Sollentuna. Man köpte 454 hyresrätter på Malmvägen av Wallenstam, som i sin tur köpte desamma av Sollentunahem 2011.

Det finns alltså en orsakskedja här – eftersom den politiska majoriteten i Sollentuna kommun (inte Sollentunahem) beslutade att sälja till Wallenstam, så kunde de i sin tur sälja till Hembla vilket har gjort att hyresgästerna nu har jätteproblem med sitt boende och med sin hyresvärd. Detta är inte unikt i sig, det har hänt på flera ställen, men det betyder ju inte att de politiska besluten som togs i Sollentuna var kloka eller bra.

Nu till tyckande och debatt.

Hemblas plundring av hyresgästerna legitimeras

Skriver Arne Johansson, Norra Järva Stadsdelsråd, i nättidningen Nyhetsbyrån Järva: https://www.nyhetsbyranjarva.se/hemblas-plundring-av-hyresgasterna-legitimeras/.

Har Sveriges Allmännytta ens lyssnat på hyresgästerna?

Skriver Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, i nättidningen Nyhetsbyrån Järva: https://www.nyhetsbyranjarva.se/har-sveriges-allmannytta-ens-lyssnat-pa-hyresgasterna/.

Obegripligt att Hembla släpps in i Sveriges Allmännytta

Skriver Clara Lindblom (V), oppositionsråd i Stockholms stad, i nättidningen Nyhetsbyrån Järva: https://www.nyhetsbyranjarva.se/obegripligt-att-hembla-slapps-in-i-sveriges-allmannytta/.

Hembla mig hit, och Hembla mig dit…

Skriver Hyresgästföreningen Sollentuna på hemsidan hgfsollentuna.se: https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/hembla-mig-hit-och-hembla-mig-dit.

Hemblas hyresgäster på Malmvägen säger ifrån

Skriver den lokala Hyresgästföreningen Turemalm på Hyresgästföreningen Sollentunas hemsida hgfsollentuna.se: https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/hemblas-hyresgaester-pa-malmvaegen-saeger-ifran.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier